Bushtour! Cargo! Hostel!
Door: Jolanda
Blijf op de hoogte en volg Jolanda
19 Augustus 2007 | Australië, Sydney
Ook in Sydney is het niet altijd rozengeur en manenschijn: buiten regent t en ik loop al de hele dag een beetje ziekjes rond..
Okey, nu is dat laatste misschien een beetje mijn eigen schuld, maar het was gisteravond dan wel weer een hele gezellige avond! Cargo op Darling Harbour is tot nu toe de leukste club die ik in Sydney heb gezien. Waar vind je anders muziek van een DJ, een zangeres die met de muziekmix meezingt EN een jongen op trommels die de hele zaal mee weet te krijgen? :-D Kortom, een mooie avond waarbij de Dry (appel)Cider rijkelijk vloeide. ;)
Maar terug naar de culturele en wetenschappelijke kant waarvoor ik natuurlijk naar Sydney ben gekomen. :-P
Afgelopen week ging het beter met mijn stage; nadat ik het eerst wel moeilijk had met het onderwerp, beginnen nu de puzzelstukjes op z'n plaats te vallen. En dat is maar goed ook aangezien ik a.s. donderdag mijn eerste presentatie heb! Zo'n 45 minuten lang in het engels een praatje houden voor mijn collega's waarvan Iain (begeleider) redelijk bekend staat om zijn pittige vragen.. Zal blij zijn als het donderdagmiddag is.
Maar gelukkig kan ik mijn zorgen als ' nerd' (aldus Sanne) kwijt bij andere NLers die in het onderzoek zitten: mijn kamergenootje Audrey die een farmaciestage doet en Hiske die voor haar onderzoek hier de komende 3 jaar gaat wonen! En ze is niet de enige, even ter informatie: er blijken zo'n 250.000 NL-immigranten in Australie te wonen; op een totaal aantal inwoners van 20 miljoen Aussies doen 'we' dat dus redelijk goed.
Met oa Hiske en Audrey ben ik gister naar Botany Bay geweest, een National Park in het zuiden van Sydney. Hier hebben we een Bushtour gedaan; een rondleiding door een aboriginal die vertelde over zijn cultuur en de medicinale planten en bomen van het gebied, waarbij we ze zelfs af en toe mochten ruiken en proeven! :) Heel leerzaam om te weten welke plant je moet gebruiken tegen brandwonden of insektenbeten, jammer dat plantennamen nooit helemaal in mijn grijze massa blijven hangen..
's Middags lekker gelunched op Cronella Beach en veel gekletst met Marcel en Ellen, vrienden van Hiske en de 'organisatoren' van deze dag. :) Dit is een jong nederlands stel die hier tijdelijk (3 jaar) woont voor wetenschappelijk onderzoek. Stiekem was ik wel een beetje jaloers op die twee die samen zo'n mooi leven hebben hier in Sydney, dus Pieter: je komt de volgende keer maar mooi mee, en pap en mam...jullie zijn gewaarschuwd. ;)
Met z'n 2-en of alleen, toch is het niet niks om zover en zolang van familie en vrienden weg te zijn. Ik heb het idee dat nu de weken komen waarbij hier steeds meer dingen wennen maar ik tegelijk jullie in NL meer ga missen. Vooral op momenten waarbij ik van Pieter de mooie verhalen over de KEIweek in Groningen hoor, vriendinnetjes smsjes sturen met spannende gebeurtenissen thuis of momenten waarbij het bij mij gewoon niet echt meezit. Bijvoorbeeld dat ik nog 1,5 week in het hostel zit. Het studentenhuis is (pas!!) op 1 september klaar, dus nog even geduld hebben voor een eigen kamer en wat privacy..
Ach, het hostel heeft ook wel voordelen. De 15 minuten lopen naar de Universiteit, de gezellige drukke King Street, de aardige Jordaanse meneer van de mini-supermarkt op de hoek en de verschillende nationaliteiten die in het hostel rondlopen.. Een paar avonden terug heb ik gegeten met een Deens meisje die nu bij ons op de kamer slaapt en in de keuken zijn er altijd wel mensen waar je een praatje mee kunt maken. Niks te klagen dus.. :-)
Nog een nachtje (lang!) slapen en dan begint het werkende leven weer; ik houd jullie op de hoogte!
Veel liefs,
Jo
Veel liefs,
Jo
19 Augustus 2007 - 10:09
Maartje:
Hey Jo!
Wel weer gave dingen gedaan dus! Kei-week was inderdaad super mooi, maar ook heel zwaar, je kent het :D! Heel veel succes deze week met je stage en je presentatie! Super spannend zeg, maar gaat vast super goed. Ik zal voor je duimen!
Liefs Maart -
19 Augustus 2007 - 10:49
Annemarie:
Hee Jo!
Klinkt echt helemaal te gek, je doet echt leuke dingen!! Stage klinkt me erg interessant in de oren, veel succes met de presentatie!
We missen jou ook hoor! Keiweek was heel gaaf en redelijk succesvol voor usg. Benieuwd naar je volgende verslag.
X Annemarie -
19 Augustus 2007 - 13:57
Anne:
Hoi Jo
Mijn bericht komt maar niet door, dus nog een poging. Leuk om je verhalen te lezen. Grappig zo'n bushtour.Maarreh je bent echt geen nerd hoor! Ik ga van de hak op de tak merk ik alweer. Werk ze en geniet ze, ik begin ook weer.
Groetjes Anne -
19 Augustus 2007 - 19:25
Nico Hansen:
Hoi Jolanda
Veel succes a.s. donderdag met je presentatie Jou kennende gaat dat helemaal goed komen.
groetjes van de zuiderboelevaar -
19 Augustus 2007 - 20:28
Papa En Mama:
Hé Jo!
Vanuit Amersfoort na een paar dagen Dias Latinos ( heel gezellig met heerlijke salsamuziek en lekker eten en natuurlijk lekker biertje en wijntje) wensen we je veel succes met je presentatie, maar volgens ons gaat dat natuurlijk weer helemaal lukken. Wat is het leuk om te lezen wat je allemaal meemaakt en doet daar in dat Aussieland, we krijgen steeds meer zin om daar straks in februari? ook heen te gaan en dat je ons kan laten zien waar jij woont, werkt en leeft. Ook wij verbazen ons over de vele reacties die je krijgt op je verhalen op deze site van iedereen. Heel leuk om te lezen dat zoveel mensen met je mee leven!
groetjes en dikke kus,
papa en mama -
20 Augustus 2007 - 08:21
Maartje B.:
Hi Jolanda,
Veel succes donderdag! Wel gek; ik zit nu net maandagochtend op kantoor, jou eerste werkdag zit er alweer op (blijft gek dat tijdsverschil).
Geen zorgen hoor; je mist hier echt niet zo veel. Zo te zien maak jij veel meer dingen mee. Mooie foto's ook!
Liefs,
Maartje -
20 Augustus 2007 - 10:44
Patje:
He Jo,
Klinkt goed allemaal. Ik moet ook ooit maar es naar dat eilandje van je. Maar niet tijdens kermis Wervershauf natuurlijk, welke ondanks de Pfeiffer wel goed te doen was. Ben benieuwd naar je onderzoeksresultaten die je de komende tijd gaat vergaren. dikke kus Pat -
21 Augustus 2007 - 21:33
Dave En Anouk:
Haai Jo!!
Leuk om te horen dat het (redelijk) goed met je gaat. Hier in Calella is het ook goed vertoeven :) Heel veel succes met de voorbereiding van je presentatie en beterschap!
Een knuffel en een Beso -x- Dave en Anouk -
24 Augustus 2007 - 18:44
Cees & Denise:
Hee Jo!
Klinkt goed daar, misschien dat wij ook maar langskomen haha ;). Zo te horen heb je in ieder geval al veel nieuwe mensen leren kennen en verveel je je geen moment! Cees die gaat zondag weer naar Groningen en krijgt een roommate, namelijk Linda Schooneman een dochter van Piet Schooneman, dus even kijken hoe dat moet met de indeling van het huis enzo. Nou in ieder geval nog heel veel plezier en je hoort van ons xxx Cees & Denise -
28 Augustus 2007 - 09:28
Heleen:
He Jolanda,
Wat fijn om je verhaal weer te lezen, het gaat donderdag helemaal goed komen want je bent een slimme meid!
Succes en ik kijk uit naar je volgende verhaal, succes en liefs Heleen